Інгаляції небулайзером в лікуванні захворювань дихальних шляхів

Інгаляції небулайзером в лікуванні захворювань дихальних шляхів

Інгаляцію сьогодні називають найефективнішим способом лікування захворювань дихальних шляхів. У порівнянні з пігулками і сиропами, цей метод має очевидну перевагу. По-перше, розпорошену ліки стикається майже з усією поверхнею слизової, швидше всмоктується в кров і, як наслідок, дає кращий результат і швидке одужання. По-друге, вплив лікарських речовин йде прямо на дихальні шляхи, минаючи довгий шлях прийому препарату через шлунок. По-третє, за допомогою інгаляції з дихальної системи швидше виводяться мікроби, що полегшує видалення слизу і мокротиння.

У зв'язку з цим велике визнання серед лікарів і пацієнтів отримав небулайзер. Цей прилад перетворює ліки в аерозоль і подає його в дихальні шляхи хворого. Завдяки цьому пристрою, сьогодні інгаляційна терапія доступна не тільки в физиокабинет медичних установ - користуватися небулайзером легко і зручно і в домашніх умовах.

Пацієнти різного віку можуть застосовувати інгаляцію для профілактики нападів бронхіальної астми, для полегшення дихання і поліпшення швидкості вдиху, для прискорення відходження мокроти під час гострих респіраторних захворювань.

Поряд з іншими видами інгаляцій саме небулайзерная є найбільш безпечною, комфортною і сучасної.

Прилад забезпечує безперервну подачу ліки, в зв'язку з чим відсутня необхідність виконання глибоких вдихів-видихів. Ще одне з найбільш важливих переваг небулайзерів - це те, що в них не використовуються пропелленти - речовини, за допомогою яких створюється тиск, що забезпечує розпилення

Нагору